Odata ce ai intrat in al doilea trimestrul, usor usor ar trebui sa te lase si greturile in pace si mai spre sfarsitul trimestrului ar trebui sa incepi sa simti miscarile copilului tau.

In acest trimestru nu ai foarte multe investigatii de efectuat. Recomandarea medicilor este in general sa efectuezi un test de toleranta la glucoza (TTGO) undeva intre saptamaniile 22 si 26, unii adaugand langa acest TTGO si o analiza de hemoglobina glicozilata. Aceste analize iti arata daca ai diabet gestational sau nu. Daca rezultatele iti ies pozitive la diabet cel mai probabil vei include in rutina ta lunara si cate o vizita la un nutritionist si o dieta mai mult sau mai putin stricta in functie de rezultatele tale. Ce este important de tinut minte aici este ca, indiferent de diagnostic, diabetul gestational este destul de usor de tinut sub control cu un pic de atentie.

La scurt timp dupa efectuarea testului de toleranta la glucoza, vei avea de facut urmatoarea ecografie de morfologie. Vei avea ocazia sa vezi micutul tau, sa te minunezi de el 20-30 minute pana cand medicul face toate masuratorile necesare. Este o ocazie buna de a intreba din nou sexul copilului (in cazul in care vrei sa afli bineinteles). S-ar putea ca vestea primita la prima morfologie sa se schimbe radical.